• Sisäpuutarha

Sisäpuutarha

Sisäpuutarhassa koet tropiikin lämmintä tunnelmaa ympäri vuoden. Puutarhamme on jaettu kolmeen alueeseen: Tropiikki, subtropiikki ja aavikko. Sisäpuutarhassa löydät myös kultatöyhtökakadu Juuson ja useat perhoslajit.

Botanian sisäpuutarha

Tropiikin osasto

Tropiikin osastolla on erityisen paljon hyöty- ja koristekasveja. Mukana on eksoottisempia tuttavuuksia, mutta myös aivan tavallisia kotonakin viihtyviä lajeja kuten kiinanruusu. Trooppisella osastolla viihtyvät tunnetuista hyötykasveista mm. kaakaopuu, guava, karambola, kahvipensas ja banaani.

 

Subtropiikin osasto

Botanian subtrooppisen ilmaston osastolla on sekä kesä- että talvisateen kasveja. Molempien alueiden kasvit ovat esillä omilla alueillaan.

Subtrooppisen kesäsateen alue
Subtropiikin kesäsadealueelta löytyy kasvilajeja Aasian, Amerikan ja Australian itärannikoiden nahkealehtisistä kausimetsistä. Tältä alueelta löytyy useita lajeja sitrushedelmiä, silkkiäispensaat, taateliluumu, manteli ja puuvilla.

Subtrooppisen talvisateen alue
Subtropiikin talvisadealueella on lajeja Välimeren ympäristöstä sekä Etelä-Afrikan, Amerikan ja Australian länsirannikoilta. Lajistosta löytyvät yleiset tyyppikasvit kuten sypressit, oliivi, laakeri, taatelipalmu ja akaasiat.

 

Aavikko

Aavikko- ja muiden kuivakkokasvien osasto on varattu pääasiassa Afrikan ja Amerikan kuivien ja lämpimänlauhkeiden alueiden – aavikoiden ja arojen – kasveille. Lähinnä kaktukset ja agaavet ovat pääosin amerikkalaisia, kun taas aaloet, tyräkit, jääruohot, portulakat ja pelargonit ovat afrikkalaisia.