Oppilaitoksille

Botania on loistava oppimisympäristö ja tarjoaa kiehtovia mahdollisuuksia niin luokkaretkien kohteena kuin oppituntien pitämiseen koulun ulkopuolella. Tarjoamme tilojamme myös tutkimuskäyttöön. Mikäli olet kiinnostunut oppilaitoksille suunnatusta toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät täältä

 

Luokkaretket ja päiväkotiryhmät

Luokkaretki 30 minuutin opastuksella: Pakettiin sisältyy 30 minuutin pikaopastus kasvihuoneeseen ja sen eläimiin. Tämän jälkeen ryhmä voi tutustua vapaasti Botanian kasvihuoneisiin ja ulkopuutarhaan. Vierailuun voi yhdistää vapaasti myös materiaalipankista löytyviä tehtäviä. Luokkaretken hinta muodostuu opastuksesta ja oppilaiden sisäänpääsymaksuista. Hinta sisältää opettajan/ohjaan pääsymaksun. 

Päiväkotiryhmien opastus sisältää sisäänpääsyn lapsille ja kahdelle ohjaajalle ja vapaavalintaisen 30 minuutin opastuksen. Opastuksiin voit tutustua täältä.  Suosittelemme päiväkotiryhmille erityisesti aistiopastusta. Opastuksen jälkeen ryhmä voi tutustua vapaasti Botanian kasvihuoneisiin ja ulkopuutarhaan. Vierailuun voi yhdistää vapaasti myös materiaalipankista löytyviä tehtäviä. Päiväkotiryhmien hintaan sisältyy opastus ja  lasten sekä ohjaajien sisäänpääsymaksut. 

 

Hinnasto:

Hinta sis. alv. 10 % 

Kasvihuoneen pääsymaksu/oppilas 3 €
30 minuutin opastus 40 €
Päiväkotiryhmät 15 €

 

Opetus

Botania toimii mainiosti myös informaalisena, koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä. Botania tarjoaa koulujen käyttöön opetusmateriaaleja jotka ovat moniaistillisia, osallistavia ja vaativat oppilaan omaa aktiivisuutta ja vuorovaikutusta.

Opetuspaketit on rakennettu aktivoimaan oppilaita ennen vierailua Botanialla, vierailun aikana ja sen jälkeen. Materiaaleihin on luotu erilaisia sisältöjä ja oppimispolkuja erityyppisille oppijoille heidän ikätasonsa ja lähtötietonsa huomioiden.

Opetusmateriaalit huomioivat ilmiöpohjaisuuden. Vierailut soveltuvat hyvin eri opetustarkoituksiin. Myös oppimisprosessin arviointi ja reflektointi huomioidaan materiaaleissa. 

Botania tarjoaa kouluille materiaalit hyötykasveihin tutustumiseen ja historian tuntemukseen kasvien kautta. Lisäksi tarjoamme materiaaleja tukemaan yleisiä kouluvierailuja Botanialla.

Opettajat voivat ohjata vierailut itse. Myös henkilökuntamme voi hoitaa opetuksen, lisämaksusta.  Suositeltava ryhmäkoko on 15 oppilasta/opas. Opetusten hinta koostuu oppilaiden pääsymaksuista ja mahdollisesta oppaasta. Hinta sisältää sisäänpääsyn opettajalle/ohjaajalle ja opetusmateriaalit. 

Hinnasto:

Hinta sis. alv. 10 %.

Kasvihuoneen pääsymaksu/oppilas 3 €
Opas  50 €


Tutustu opetusohjelmiin

Osallistava ja moniaistillinen tutustuminen hyötykasvien maailmaan: Tutustutaan arkisten ruoka- ja maustekasvien saloihin! Miltä kaakaopuu näyttää? Miten siitä saadaan suklaata? Kasvaako banaani sittenkään puussa? Mistä kardemummaa saadaan? Pitääkö sokeria valmistaa? Lue lisää

Historian tunnille kokemukselliseen, ilmiöpohjaiseen oppimisympäristöön Botaniaan!: Oppikaa kasvien alkuperästä ja niiden vaikutuksesta historiaan kiehtovien tarinoiden kautta! Miten kahvi löydettiin? Mikä kasvi pakotti ihmiset keksimään kasvihuoneet? Mikä kasvi rahoitti Kolumbuksen löytöretket? Milloin kardemummaa käytettiin lemmenlääkkeenä? Miksi kiinalaiset vaihtoivat teetä oopiumiin? Onko chili pippuri? Mitä kasvia kutsuttiin valkeaksi kuolemaksi? Miten viini vaikutti roomalaiseen kulttuuriin? Tulkaa kuulemaan ja tutkimaan historian käännekohtia trooppisessa lämmössä! Lue lisää

 

Tutkimus

Botania järjestää mahdollisuuksiensa mukaan tiloja lähinnä kasveihin liittyviä tutkimuksia varten. Puutarhassa vierailijoille tutkijat kertovat lyhyesti tutkimuksistaan kunkin alueen yhteyteen sijoitettavalla opastaululla.

Tutkimuskasvatuksiin soveltuvat tilat:

  • tutkimuskasvihuoneita 1 (tai 2) à 55 m²
  • tarvittaessa lisäyskasvihuone 76 m² loka–helmikuussa

Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät täältä

Botanian ulkoalueella toimii myös Ilmatieteen laitoksen Linnunlahden sääasema.

 

 

Botania

Heinäpurontie 70
80110, Joensuu

Suljettu muutostöiden takia 1.6 saakka

050 5629 482

Ajo-ohjeet

Map Data
Map data ©2018 Google
Map DataMap data ©2018 Google
Map data ©2018 Google