• Opastukset

Opastukset

Opastuskierrokset ovat varmin tapa tutustua Botanian laajaan kasvikokoelmaan ja kasvien historiaan. Tarjoamme tällä hetkellä ryhmille kahdenlaisia opastuskierroksia.

Opastukset Botanialla

Perusopastus

Perusopastuksessa asiakkaat pääsevät tutustumaan kasvihuoneisiin, niiden kasveihin ja eläimiin (Juuso-kakadu, parta-agama, madagaskaringekko, kilpikonnat ja  perhoset).  Kerromme maailmasta, luonnosta ja historiasta kasvien ja niiden tarinoiden kautta. Kierrämme maailman ympäri tropiikin, subtropiikin ja aavikon halki perhoshuoneeseen. 

Perusopastus 60 min: 100 €

 

Aistiopastus

Aisteja kutkutteleva opastus hyötykasvien maailmaan! Opastuskierroksella haistellaan kasvihuoneissa vastaan tulevia tuttuja hyötykasveja mausteiden muodossa ja pohditaan, mistä ne ovat meille tuttuja. Sopii erityisesti 5-10 -vuotiaille moniaistillisen lähestymistavan vuoksi.

Aistiopastus 60 min: 100 €

 

Ulkopuutarhan opastus

Kesäkuusta 2019 lähtien voit tilata myös opastuksen uudistuvaan ulkopuutarhaamme. Uusi Aistipuutarhamme antaa aivan uudenlaisen kokemuksen. Käytämme kaikkia aistejamme, koskettelemme erilaisten kasvien pintoja, haistelemme yrttien ja kukkien tuoksuja. Aistipuutarha herättelee muistia ja muistoja. Uusi Keittiöpuutarhamme kertoo, kuinka vihannekset ja yrtit kesytettiin: Mistä kurkku, kaali ja kurpitsa ovat kotoisin, ketkä alkoivat niitä viljellä. Ja mitä kasveja varhaissuomalaiset ensimmäisenä viljelivät.

Ulkoalueen opastus 60 min: 100 €

Varaathan opastuksen etukäteen, että voimme varmistaa oppaan saatavuuden. Pääsyliput eivät sisälly opastuksen hintaan. Mikäli ryhmä myöhästyy ennalta varatusta opastuksesta yli 30 minuuttia, perimme opastuksen hinnan lisäksi myöhästymismaksun (50% opastuksen hinnasta). Ryhmäkoko max. 15 henkilöä. Tämän kokoisten ryhmien on helpompi liikkua kasvihuoneissa ja kuulla opasta. Tilamme ovat esteettömät joten opastukset sopivat myös apuvälineiden kanssa liikkuville henkilöille.

Lisätietoa: info@botania.fi ja Puhelin: 050 562 9482 (Ma–Pe Klo 9–13)