• Opastukset

Opastukset

Opastukset ovat varmin tapa tutustua Botanian laajaan kasvikokoelmaan ja kasvien historiaan. Tarjoamme ryhmille kolmenlaisia opastuskierroksia.

Opastukset Botanialla

Perusopastus

Perusopastuksessa asiakkaat pääsevät tutustumaan kasvihuoneeseen ja sen eläimiin (Juuso-kakadu ja perhoset). Opastuksen kesto on 60 min. Perusopastuksesta on tarjolla myös 30 minuutin mittainen pikaversio, joka tarjoaa nimensä mukaisesti lyhyen opastuksen Botanian kasveihin ja eläimiin.

Perusopastus 30 min: 40 €
Perusopastus 60 min: 80 €

 

Aistiopastus

Ihana aisteja kutkutteleva opastus hyötykasvien maailmaan! Opastuskierroksella haistellaan kasvihuoneissa vastaan tulevia tuttuja hyötykasveja mausteiden muodossa ja pohditaan, mistä ne ovat meille tuttuja. Sopii erityisesti 5-10 -vuotiaille moniaistillisen lähestymistavan vuoksi. Opastusta tarjotaa sekä 30 että 60 minuutin mittaisina.

Aistiopastus 30 min: 40 €
Aistiopastus 60 min: 80 €

 

Historiaopastus

Historiaopastus perehdyttää ryhmät kasvien alkuperään ja niiden vaikutuksiin kiehtovien tarinoiden avustuksella. Kierroksella saat vastaukset mm seuraaviin kysymyksiin: Miten kahvi löydettiin? Mikä kasvi pakotti ihmiset keksimään kasvihuoneet? Mikä kasvi rahoitti Kolumbuksen löytöretket? Milloin kardemummaa käytettiin lemmenlääkkeenä? Miksi kiinalaiset vaihtoivat teetä oopiumiin? Miksi chiliä kutsutaan pippuriksi? Mitä kasvia kutsuttiin valkeaksi kuolemaksi? Miten viini vaikutti roomalaiseen kulttuuriin? Opastuksen kesto 60 min.

Historiaopastus: 80 €

 

Varaathan opastuksen etukäteen, että voimme varmistaa oppaan saatavuuden. Pääsyliput eivät sisälly opastuksen hintaan. Mikäli ryhmä myöhästyy ennalta varatusta opastuksesta yli 30 minuuttia, perimme opastuksen hinnan lisäksi myöhästymismaksun (50% opastuksen hinnasta). Suosittelemamme ryhmäkoko on 15 hlö/ryhmä. Tämän kokoisten ryhmien on helpompi liikkua kasvihuoneissa ja kuulla opasta. Tilamme ovat esteettömät joten opastukset sopivat myös apuvälineiden kanssa liikkuville henkilöille.


Kysy opastuksista:

Puh: 050 5629 482
Sähköposti: asiakaspalvelija@botania.fi