• Aavikko

Tapahtumapuutarha Botania

Botania on elämyksellinen tapahtumapuutarha ja yksi Pohjois-Karjalan suosituimpia vierailukohteita. Botanian puutarhoissa on yli 2000 kasvia ympäri maailmaa ja se on myös maailman pohjoisin trooppinen perhospuutarha.

Botanian ikivihreät puutarhat luovat tapahtumille ainutlaatuisen ympäristön ja niissä järjestetäänkin erilaisia kulttuuritapahtumia viikoittain ympäri vuoden. Botanian sisäpuutarhoissa tropiikin lämpö hellii kävijää kylminäkin vuodenaikoina. Kasvien katveissa voi rauhoittua ja nauttia valon ja äänen luomasta tunnelmasta sekä huumaantua tropiikin tuoksuista ja lämmöstä. Ulkopuutarha taas herää täyteen kukoistukseensa kesällä. Botanian ulkopuutarhassa riittää nähtävää ja koettavaa myös talvella. Ulkopuutarha muuttuu silloin Talvipuutarhaksi, jossa talvista ihasteltavaa ja tekemistä riittää koko perheelle. Botania tarjoaa loistavat puitteet myös yritystilaisuuksille ja perhejuhlille sekä luonnontieteen opetukselle.

Visio

Botanian tavoitteena on kasvaa yhdeksi Pohjois Euroopan vetovoimaisimmista
tapahtumapuutarhoista ja matkailukohteista.


Botanian toimintaa ohjaavat konkreettinen tekeminen ja Botanian arvot:

Luonnollisesti loistava

Botanian tunnuslause on ”luonnollisesti loistava”. Botanialla tähdätään loistavuuteen kaikessa toiminnassa. Se tarkoittaa parhaalla mahdollisella tavalla järjestettyjä tapahtumia, esimerkillisesti hoidettua puutarhaa ja puhtaasti tuotettua ruokaa. Botanialla nostetaan taide ja tiede niille kuuluvaan arvoonsa. Botanialla kohtaavat elämykset ja matkailu sekä taide ja tutkimus.

Otsikko

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).