• Ajankohtaista
  • Uusi )))((( visuaalisten taiteiden festivaali täyttää Botanian 21.-23.9.2018

Uusi )))((( visuaalisten taiteiden festivaali täyttää Botanian 21.-23.9.2018

Asiakaspalvelu Botania

)))((( on uusi kansainvälinen taidefestivaali, joka korostaa syyskuisen viikonlopun aikana visuaalista kulttuuria, hetkessä elämistä ja elämyksien merkitystä. Taide ja kulttuuri täyttävät uudistuneen Botanian sisä- ja ulkopuutarhan viikonlopun ajaksi 21.-23.9.2018.)))((( festivaalilla tullaan näkemään mm. valotaiteilija Kari Kolan maailmalla kiertäneitä valoinstallaatioita, puolalaisen valotaiteilija Joachim Slugockin valotaidetta, kuvanveistäjien Kari ja Samuli Alosen taidetta, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen performanssi sekä monimuotoisia tanssi- ja tulitaide-esityksiä. )))((( tapahtumassa yleisö pääsee osallistumaan erilaisiin taide- ja elämystyöpajoihin ja tapaamaan pohjoiskarjalaisia taiteilijoita.

)))((( Visual Festival tuo Botanian uudella tavalla esille

)))(((  tarjoaa elämyksiä ja koettavaa niin meditatiivista rauhoittumispaikkaa kaipaaville aikuisille kuin perheen pienimmillekin salaperäisen puutarhan tutkijoille. —  Joensuusta on puuttunut tämän mittakaavan kansainvälinen visuaalisten taiteiden festari.  Botania tarjoaa tähän loistavat puitteet. Olemme saaneet mukaan taiteilijoita Puolasta, Ruotsista ja eri puolelta Suomea, unohtamatta meidän paikallisia taitajia. Mm. Jarno Artikan Lainsuojattomat -valokuvanäyttely on esillä, kertoo tapahtuman taiteellinen visionääri, valotaiteilija Kari Kola. - Uskonpa, että yleisö tulee yllättymään monin tavoin, Kola jatkaa.

)))((( tapahtuman tuotannosta ja toteutuksesta vastaa Valoparta Oy yhdessä Joensuun Botania Oy:n kanssa. Toimijoiden tavoitteena on kehittää tapahtumasta kansainvälinen, laadullisesti ja taiteellisesti korkeatasoinen visuaalisten taiteiden festivaali. — Botanian tilat pääsevät nyt ensimmäisen kerran toivomallamme tavalla esille, Botanian toimitusjohtaja Kaisa Hirvonen iloitsee.

)))((( tapahtuman festarialueelle kuljetaan ohjatusti Botanian kasvihuoneiden läpi. — Reitti on yksisuuntainen ja yleisöltä toivotaan maltillista kulkua salien läpi, Hirvonen opastaa. Nähtävää on paljon myös kasvihuoneissa: Jokaiseen saliin luodaan valotaiteen ja äänimaisemien avulla oma elämystila. Lisäksi kasvien katveissa esiintyvät Riveria ammattiopiston tanssialan opiskelijat.

 )))((( festivaali huipentuu sunnuntai-iltana Kimmo Pohjosen performanssiin klo 21 alkaen. - Tästä tulee varmasti sellainen elämys, jota ei kannata jättää kokematta. Mm. tulta ja pyroefektejä tulee paljon, Kari Kola vihjaisee.


Festari vailla nimeä?

— Koska  olemme rakentamassa visuaalista tapahtumaa, päätimme, että festivaalin nimikin olisi visuaalinen. Halusimme leikitellä uudenlaisella nimi- ja logoyhdistelmällä, siksi päädyimme pelkään muotoon, jonka voi kuitenkin kirjoittaa, kertoo tapahtuman tuottaja Minna Valonen.

)))((( on pääsymaksullinen koko perheen tapahtuma. Pääsylippujen ennakkomyynti käynnistyy keskiviikkona 29.8. ja niitä voi ostaa Botanian nettikaupasta www.botania.fi.

 

LIPUNMYYNTI >

Lisätietoja:
www.visualfestival.fi

Taiteellinen johtaja, valotaiteilija Kari Kola
044 057 4555
kari@valoparta.com

Tuottaja Minna Valonen
050 386 4280
minna.valonen@valoparta.com

Botanian toimitusjohtaja Kaisa Hirvonen
040 163 9908
kaisa.hirvonen@botania.fi