Nykytanssia Botanialla

Asiakaspalvelu Botania
Nykytanssia Botanialla: Liikuttavia kysymyksiä

Esitykset (4kpl) Botanian katetulla terassilla perjantaina ja lauantaina 2.-3.11. klo 18.00 sekä 9.11. klo 17.00 ja 10.11. klo 18.00. Esitys kestää n. 30 minuuttia. Esitykseen pääsee normaalilla Botanian pääsymaksulla. Aikuiset 8 €, Eläkeläiset ja opiskelijat sekä lapset 8-16 v 5 €, alle 8-vuotiaat lapset maksutta.

Liikuttavia kysymyksiä on kasvien, kehollisuuden ja liikkeen vuoropuhelu. Esityksessä esiintyvät kysymykset on esitetty Pikkulehtikatsuralle (Cercidiphyllum japonicum). Kysymykset esittää Kalle Pulkkinen (Homo sapiens).

Kysymykset ovat elosta, olemisesta, kasvusta, liikkeestä, tulevasta ja menneestä. Teokseen liittyen voi halutessaan, ennen tai jälkeen esityksen, kiertää ja istahtaa Botanian puutarhassa pohtien omia kysymyksiä. Asioita, joita pohtii tai haluaisi kysyä, mutta syystä tai toisesta jäävät hiljaisuuteen.

Kalle Pulkkinen on joensuulainen tanssija ja esiintyjä. Sooloteoksen "Liikuttavia kysymyksiä" teemana on ollut erilaiset inhimillistämisen ulottuvuudet ja kysymisen energia. Taiteellisen työskentelyn lähtökohtana Botaniassa oli selvittää miten kasvimaailma on ratkaissut yhteiskunnallisia ongelmia. Työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus (Pohjois-Karjala) ja esityksen tuotannosta vastaa Botania.

Esiintyjät & koreografia: Kalle Pulkkinen ja Pikkulehtikatsura.

Video: Niina Huovinen

Kuva: Iida Kulhua

Lämpimästi tervetuloa!