• Ajankohtaista
  • Cherbourgin sateenvarjot Botanialla 15.9 kello 20-

Cherbourgin sateenvarjot Botanialla 15.9 kello 20-

Asiakaspalvelu Botania
Elokuvaillat starttaavat Botanialla! Botania, yhteistyössä Pohjois-Karjalan elokuvayhdistyksen, Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen sekä Ranskan instituutin kanssa esittävät lämmitetyllä sisäterassilla ranskalaisen elokuvan Cherbourgin sateenvarjot ja illan ruoka- ja juomatarjoilut ovat ranskalaisen teeman mukaisia. Elokuva esitetään isolta valkokankaalta.

Les parapluies de Cherbourg * Ranska 1964 * musikaali * 91 min * tekstitys englanniksi * ikäraja: S
Ohjaaja: Jacques Démy
Pääosissa: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon

Elokuva sijoittuu vuoteen 1957, jolloin Ranska liittyi Algerian sotaan. Rouva Emery (Anne Vernon) pitää tyttärensä Genevièven (Cathérine Deneuve) kanssa sateenvarjokauppaa. Äitinsä harmiksi tytär on rakastunut komeaan automekaanikkoon Guyhin (Nino Castelnuovo). Äiti haluaisi Genevièven menevän naimisiin rikkaan jalokivikauppiaan Roland Cassardin kanssa. Guy kutsutaan Algerian sotaan, mikä mutkistaa tilannetta entisestään...

Cherbourgin sateenvarjot on yksi eurooppalaisen elokuvamusikaalin ja rakkauselokuvan klassikoista, jonka musiikin on säveltänyt Michel Legrand, ja ohjaaja Jack Demy on palkittu mm. Cannesin elokuvajuhlilla 1964.

Näytös on maksuton ja näytös järjestetään vaikka sataisi, sisäterassi on katettu ja lämmitetty. Elokuva alkaa klo 20. Tervetuloa! Bienvenue!