Botanian taitopajat: Sirkus 15.-16.6. klo 12-18

Asiakaspalvelu Botania
Botanian taitopajat: Sirkus 15.-16.6. klo 12-18

Kuperkeikkoja, tasapainoilua, eläinkävelyä ja rytmin hurmaa! Botanian taitopajat starttaavat koko perheen sirkusteemalla.

Botanian viikonlopussa tapahtumapuutarhan valtaavat nykyiset ja tulevat sirkustaiteilijat. Alan asiantuntijat opastavat sirkusteemaisissa pajoissa. Pajoissa leikitään ja hassutellaan, opitaan ja koetaan uutta sekä saadaan onnistumisen elämyksiä.

Mukaan saa liittyä joustavasti koko päivän ajan, ei ennakkoilmoittautumisia.  Pajaan sopivat niin aikuiset kuin lapset, yhdessä tai erikseen.

Luvassa akrobatiaa, nuorallakävelyä, rytmisirkusta, jongleerausta sekä tietysti kasvomaalausta Botanian omalla twistillä.

Sirkustelemme ulkona, joten varaathan mukaan liikkumiseen sopivat säänmukaiset vaatteet sekä tarpeen mukaan vesipullon. Nuorallakävelyyn tarvitset sukat tai jumppatossut.

Tervetuloa mukaan niin pienet kuin isommatkin sirkustaiteilijat! sisäänpääsy Botania-kortilla tai kertamaksulla.

 

Sirkus-taitopajat

 Pajakartta

Rytmisirkus  (HUOM. vain la 15.6.): Karoliina Turkka ja Hannu Porkka

 Sirkus- ja rytmivälineitä yhdistelemällä syntyy hauska Rytmisirkus. Jos et halua kokeilla sirkusvälineitä, voit tulla rummuttelemaan tahtia muille! Taitopajan loppuhuipentumana voi syntyä vaikkapa pieni esitys.

 Klovni ja sirkustaiteilija Karoliina Turkka opastaa sirkusvälineillä temppuilussa ja lyömäsoittaja Hannu Porkka rummutteluissa.

 

Tasapainoilua ja koordinaatiota: SirkusUnioni / Lassi Tauriainen ja Mia Toivola

Taitopajaan osallistuvat pääsevät haastamaan itseään tasapainoa ja koordinaatiota vaativissa tehtävissä, sekä saavat mahdollisuuden tutustua useisiin erilaisiin sirkusvälineisiin ja taitoihin sirkusammattilaisten avustuksella.

 

Jongleeraustaitopaja: Kaisa Mari Laasonen

 Jongleeraustaitopajassa voi harjoitella jongleerausta erilaisilla välineillä kuten palloilla, keiloilla ja renkailla. Lisäksi poin pyöritystä, diaboloja, flowerstickejä sekä vanteita.

 

Nuorataitopaja: Heidi Miikki

Jännittävässä ja innostavassa nuorataitopajassa kokeillaan nuorallakävelyä sekä harjoitellaan nuorallatanssin perusteita. Ennakkotaitoja ei tarvitse. Haastetta ja harjoitteita löytyy myös edistyneemmille nuorallatanssijoille.

 

Akrobatiataitopaja (HUOM. vain su 16.6.): Sirkushurma / Tarja Matikainen

Sirkushurman taitopajassa tehdään akrobatiaa: eläinkävelyitä, kuperkeikkoja, kärrinpyöriä, päällä- ja käsinseisontaa. Leikitään hauskoja lämmittelyleikkejä pareittain ja ryhmässä.

Pariakrobatiaa ja akrojoogaa voi tehdä aikuinen-lapsi parina, lapset parina tai aikuiset parina. Tempuissa edetään taitotason mukaisesti, ennakko-osaamista ei tarvita. Akrojoogassa opetetaan turvallista työskentelyä sekä käydään läpi roolit: lentäjä, pohja ja varmistaja. Lisäksi tehdään helppoja ja leikkisiä akrojooga-asentoja.

Lajissa on helppo edetä nopeasti ja osallistujat saavat paljon hauskuutta päivään ja onnistumisen kokemuksia.

Akrobatiataitopajan ohjelma (mukaan saa liittyä oman aikataulun mukaan):

12.00-12.45 Akrobatia
12.45-13.30 Akrojooga ja pariakrobatia
13.45-14.30 Akrobatia

(14.30-15.30 tauko)

15.30-16.15 Akrojooga ja pariakrobatia
16.15-17.00 Akrobatia
17.15-18.00 Akrojooga ja pariakrobatia

 

Taitopajojen ohjaajat

 

Rytmisirkus: Karoliina Turkka

 Karoliina Turkka on klovni- ja sirkustaiteilija. Pelleilyn ohella Karoliinan erityisalaa ovat ilma- sekä käsinseisonta-akrobatia. Karoliinalla on sirkustaiteenohjaajan sekä Lontoossa suoritetun sirkusartistin tutkinnot. Tällä hetkellä Karoliina työskentelee sairaalaklovnina, opettaa sirkusta ja keikkailee omilla klovni- ja sirkusnumeroillaan.

 

Rytmisirkus: Hannu Porkka 

Hannu Porkka on konkariperkussionisti, jonka soitannolliseen historiaan ja nykyisyyteen kuuluvat paitsi klassisen musiikin yhtyeet myös useat rock-bändit ja yhteistyöt eri taiteenalojen tekijöiden kanssa. Soittamisen lisäksi Hannun erityisosaamista ovat opetus- ja rytmityöpajat eri kohderyhmille, pääasiassa lapsille ja nuorille.

 

 Tasapainoilua ja koordinaatiota: Lassi Tauriainen  

Lassi Tauriainen on tehnyt akrobatian eri muotoja koko ikänsä ja on opettanut useita sirkuslajeja lähemmäs kymmenen vuoden ajan. Turun Sirkuksesta lähtöisin oleva ja Italiassa sirkusta opiskellut Lassi esiintyy niin koto suomessa kuin ulkomaillakin suomalaisen sirkusryhmä Race Horse Companyn riveissä.

 

Tasapainoilua ja koordinaatiota: Mia Toivola

Mia Toivolaa puraisi sirkuskärpänen kymmenen vuotta sitten hänen asuessaan Britanniassa.Opetuskokemusta löytyy nyt kahdeksan vuoden ajalta eri sirkuslajien parista ja tie johti opiskelemaan sirkusta Italiaan. Mia työskentelee monipuolisesti sirkuksen parissa.

 

Jongleeraustaitopaja: Kaisa Mari Laasonen

Kaisa Mari on joensuulainen sirkusohjaaja ja esitystaiteilija, jonka lajeihin kuuluu jongleerauksen ohella tanssi, pariakrobatia ja fyysinen teatteri. Kaisa Mari työskentelee mm. Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokassa sekä The Yellow Radio -klovniduossa.

 

Nuorataitopaja: Heidi Miikki

Heidi Miikki on tanssija ja sirkustaiteilija. Heidi valmistui tanssijaksi Outokummun ammattiopistosta ja on opiskellut sirkusta Kööpenhaminassa sekä Turun Taideakatemiassa. Heidi on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla, sekä tehnyt omia teoksia yhdistäen tanssia, sirkusta, musiikkia ja videota. Parhaillaan Heidi työskentelee Jyväskylän kaupunginteatteriin ensi-iltaan syyskuussa 2019 tulevan Zero Gravity Companyn Liljat -teoksen parissa. Videoteos Somewhere here there is a goldfish I know it esitetään seuraavaksi Parkkinofestivaalilla elokuussa 2019.