0

Ostoskorisi on tyhjä

03.09.2019

Botania rakentaa omarahoitteisesti parkkipaikkoja Takilatien varteen.

Botania on yksi Pohjois-Karjalan matkailun ykköskohteista ja houkuttelee runsaasti ulkopaikkakuntalaisia ja ulkomaalaisia turisteja. Botanian kävijämäärät ovat nousseet merkittävästi ja parkkipaikkojen puute on ollut ongelma voimakkaasti investoivan ja kasvavan tapahtumapuutarhan kehittämisessä.

Ainoaksi vaihtoehdoksi parkkipaikkaongelmaan on jäänyt maa-alueen vuokraaminen Joensuun kaupungilta. Vuokrasopimus kaupungin kanssa allekirjoitettiin tänään tiistaina 3.9. Botania rakennuttaa kaupungilta vuokratulle alueelle 95 auton parkkipaikan ja maksaa kaikki parkkialueen rakennuskustannukset. Kaupungin edellytys parkkipaikalle on, että parkkipaikan luonne on yleishyödyllinen ja se on kaikkien käytössä. Moni on saanut kesän kuluessa sakot Vainoniementien varteen pysäköidessään.

Uuden parkkipaikan kustannusarvio on 200 000 euroa. Botanialle omarahoitteinen parkkialueen rakentaminen on tässä vaiheessa kehittämistä raskas, mutta välttämätön investointi. Parkkipaikka sijaitsee Heinäpurontien ja Takilatien risteyksessä olevalla tontilla.

Kuva: Essi Pöyhönen


Tilaa Botanian uutiskirje