Botania muuttuu talven ihmemaaksi

Asiakaspalvelu Botania
Botania muuttuu talven ihmemaaksi

Botaniaan rakennetaan talven ihmeellisyyttä juhliva ulkoalue nimeltä Talvipuutarha. Avajaiset ovat lauantaina 19.1. klo 10–23 ja puutarha on avoinna niin pitkään kuin talvea riittää.  

Talvipuutarha kuva

— Tämä on ensimmäinen kerta, kun Botanian ulkopuutarha on avoinna yleisölle talvella ja sinne järjestetään tämän mittakaavan koko perheen talvitapahtuma, kertoo tapahtuman isä, valotaiteilija Kari Kola. Botanian ulkopuutarhaan jäädytetään mm. yli puolen kilometrin mittainen luistinrata, joka kiemurtelee ympäri puutarhan. Vastaavanlaista luistelureittiä, jossa voi samalla kuunnella musiikkia ja nauttia valaistusta puutarhasta ei ole toteutettu Joensuuhun koskaan, Kola jatkaa. Talvipuutarhaan rakennetaan myös lasten hiihtolatu, pulkkamäki, lumilinna ja lumilabyrintti. Talvipuutarhassa on monia omatoimisia talvisia aktiviteetteja sekä ohjattua toimintaa.

— Talvipuutarhan lumisia rakenteita täydennetään koko talven ajan. Lapsille sopivat pulkkamäki, lumilinna ja lumilabyrintti ovat valmiina avajaisissa. Luistinrata rakentuu sitä mukaan kun pakkastilanne sen sallii. Jääveistokset valmistuvat ystävänpäiväksi helmikuussa  ja lumiveistoksia nousee eri puolille puutarhaa tammi- ja helmikuun aikana. Talvipuutarha on avoinna niin pitkään kun vain talvea riittää, Kari Kola visioi.

KATSO VIDEO TÄSTÄ >

 

Paikalle jäätaiteen maailman huiput

Botanian Talvipuutarhaan toteutetaan taidenäyttely jäästä. Toteutuksesta vastaa Jäälinna ry ja neljä huippujäätaiteilijaa maailmalta. Jäätaiteen tekemistä voi seurata paikan päällä 11.-14.2. Varsinainen näyttely avataan ystävänpäivänä klo 18.00. — Olemme todella innoissamme yhteistyöstä Jäälinna ry:n kanssa. Saamme Talvipuutarhaan kansainvälisiä huipputekijöitä ja puutarhasta tulee todellinen talven ihmemaa, tuottaja Minna Valonen kertoo.

Tunnetuin jäätaiteilijoista on Jakutiasta saapuva Fedor Markov. Hän on ammatiltaan mammutinluuveistäjä, jolla on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri maailmaa. Hänen mukanaan saapuu Jakutiasta myöskin kansainvälistä menestystä saavuttanut taiteilija Yegor Sleptcov. Kolmas jäänveistäjä saapuu Mongoliasta - Lkhagvadorj "George" Dorjsuren, joka on kaikista kysytyin jää- , puu- ja hiekkataiteilija maailmassa. Hänellä on ansioluettelossaan mm. kaksi maailmanmestaruutta jäänveistossa. Neljäs jäänveistäjä on Suomen tuotteliain jäänveistäjä ja suomenmestari Anssi Kuosa. Hänellä on oma jääateljee Helsingissä, jossa hän työskentelee päivittäin. Edellinen suuri työ oli Muumien Taikatalvi -näyttelyn johtaminen ja veistäminen Leppävirran jääluolaan.

Taiteilijat osallistuvat Botanian tapahtuman jälkeen Jäälinna ry:n kiertueelle mm. Enonkosken, Kuopion ja Joensuun toreilla myöhemmin helmikuussa. Lisätietoja talven 2019 jääfestivaaleista www.jaalinna.fi.

 

Talvipuutarhaan ja trooppiseen sisäpuutarhaan yhdellä sisäänpääsymaksulla

Talvipuutarha ja trooppinen sisäpuutarha ovat avoinna Botanian aukioloaikoina keskiviikosta sunnuntaihin. Aikuisten lippu on 10 euroa, lapset (5-16 vuotiaat), opiskelijat ja eläkeläiset 6 euroa ja alle viisivuotiaat ilmaiseksi. Perhelippu on 25 euroa. Pidä kuitti tallessa vieraillessasi Talvipuutarhassa, sillä se on pääsylippusi Botanialle.

Botania-kortilla sisäänpääsy Talvipuutarhaan on maksuton. Lippuja voi ostaa Botanialta tai ennakkoon verkkosivuilta kohdasta Liput ja vuosikortit.


SIIRRY OSTAAMAAN LIPPUJA >