Joensuulainen lauluntekijä Matti Sakari julkaisi toisen albuminsa Valoraitoja 31.5.2019. Levyn julkaisukeikka järjestetään Botanialla perjantaina 14.6. Tarkoitus on juhlistaa albumin julkaisua sekä samalla pitkän ja tuotteliaan levytysprosessin päättymistä.

Levynjulkkarikeikalla Botanialla Matti Sakari esiintyy pitkästä aikaa Outo Toive-yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä soittavat:
Sampo Kinnunen (basso),
Niko Pentikäinen (sähkökitara, mandoliini)
Eve Pietarinen (rummut)

Matti Sakari tekee suomeksi laulettua akustispohjaista musiikkia, jota ensimmäisen levyn myötä kuvattiin mm. sadepäivän folkiksi (Soundi 9/2016). Uudella albumillaan lauluntekijä liikkuu eri maisemissa. 
Valoraitoja-albumilla Matti Sakarin laulut ovat monipuolistuneet ja sävyt vahvistuneet. Levyn on tuottanut akustisen musiikin velho Oona Kapari. Levyltä maaliskuussa julkaistua Parkkihalli-singleä on kuvattu osuvasti:
"Matti Sakari osaa luonnostella muutamalla viivalla tarinan, jossa pahaa tahtomaton, sydämensä särkenyt ja paikkansa maailmassa hukannut sielu kaipaa hiljaista tilaa itselleen. Melankoliaa, vaimeaa kitaramaalailua ja leppoista rytmiä, Matti Sakarin lausuessa yhtä vähäeleisesti sanojaan. Kaunista, kovin surullista ja melankolista, mutta kaunista. " Desibeli.net (Maaliskuu 2019)

Tarina alkoi keväällä 2009, kun muusikko Matti Sakari Mikkelä lähti Pohjois-Amerikkaan kolmen kuukauden kiertueelle. Kiertueella oli tarkoitus esittää perinteistä suomalaista kansanmusiikkia, mutta matkan edetessä ja koti-ikävän kasvaessa syntyi voimakas tarve tehdä omia lauluja. Kappaleita syntyikin matkan varrella paljon, ja parhaat niistä kulkivat miehen mukana takaisin Suomeen.

Yksi matkan oivalluksista syntyi Deep River -nimisen ontariolaisen kylän tienvarsimotellissa, missä lauluntekijä kulutti loppumatkasta aikaansa pitkän tovin. Totaalisen tyhjyyden ja yksinäisyyden kokemukset saivat oivaltamaan, että mieluummin jakaisi tavallisia asioita muiden kanssa kuin kokisi yksin mielettömiä äärikokemuksia. Motellin hämäristä syntyi Matti Sakari.

Matkan jälkeisen uupumuksen myötä soolokeikat jäivät tauolle ja sanoittamattomat laulut pöytälaatikkoon. Kun moninaisten harhapolkujen myötä mies löysi itsensä Pohjanmaalta 2012, alkoi lauluihin syntyä sanoja. Näiden sanojen pohjalta syntyi syksyllä 2016 julkaistu ensilevy Kiskot, jolta on vahvasti kuultavissa yksinäisen kulkijan matka ja paluu kotiin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy Botania-kortilla!
Botania-korttien ja kertalippujen hinnat löytyvät osoitteesta botania.fi/paasymaksut