05.09.2019

Lauantaina Botanian ulkopuutarhan lavalle nousevat Anne-Mari Kivimäki & Palomylly sekä Alieu Kamara.

ANNE-MARI KIVIMÄKI & PALOMYLLY soittaa sielunmaisemia ajattomilta tanssimailta. Yhtyeen hypnoottinen ja antaumuksellinen ote lumoaa ja vie kuulijansa matkalle pitkin hämäläisten teitä. Anne-Mari Kivimäki julkaisee syksyllä uuden levyn Hämeen lauluja ja tekee samalla yhtyeensä kanssa levynjulkaisukirtueen, joka ulottuu myös Botanialle. Kivimäen kanssa Palomylly-yhtyeessä soittavat kansanmusiikin ja jazzin huippunimet kontrabassotaiteilija Ville Rauhala ja jouhikkotaiteilija Pekko Käppi.

Anne-Mari Kivimäki julkaisi vuonna 2018 hyviä arvosteluja saaneen Ilja-albumin, joka päätti viisiosaisen Suistamo-sarjan. Samalla Kivimäki jätti jäähyväiset Suistamo-työn tutkimuksen kohtelle karjalaiselle tarinankertoja, haitarinsoittaja Ilja Kotikalliolle (1894-1961). Uuden Hämeen lauluja -albumin myötä on tullut aika tarttua kotiseudun tarinoihin ja laajentaa musiikillista kenttää, etsiä uusia näkökulmia sekä löytää jotain ihmisyyden ytimestä.

Anne-Mari Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteisia soivia soivia taideteoksia, sekä luonut oman soittotyylin, haitari-trancen. Kivimäki voitti Vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017 ja hänen Lakkautettu kylä -albuminsa on saanut palkintoja ja ehdokkuuksia niin Saksassa kuin Suomessakin.

Yhtye:
Anne-Mari Kivimäki - haitari, laulu, stomp box
Ville Rauhala - kontrabasso, laulu
Pekko Käppi - jouhikko, laulu

ALIEU KAMARA on uusi nimi elektroakustisen musiikin maailmassa. Hänen käsissään perinteinen kansanmusiikki ja elektroninen tanssimusiikki sulavat yhteen ennennäkemättömällä tavalla. Musiikissa kuullaan vaikutteita mm. Pohjoismaiden ja Balkanin alueen musiikkiperinteistä, joita hän yhdistää esim. teknomusiikin kanssa. Esiintyessään hän käyttää useita erilaisia soittimia, kuten huuliharppuja, huilua, haitaria sekä syntikkaa ja soittaa lähes kaiken livenä käyttäen apunaan loopperia ja rumpukonetta. Vuoden vaihteessa keikkailun aloittanut artisti on ehtinyt tanssittaa kansaa jo eri puolilla Suomea. mm. Kihaus Folk -festivaalilla.

Aikataulu:
18:00 ALIEU KAMARA
19:00 ANNE-MARI KIVIMÄKI & PALOMYLLY

LIPUT: Botania-kortti tai Botanian kertamaksu 25 € /20 €

Tilaa Botanian uutiskirje