Piilevän musiikin festivaali 2017 tiistaina 11-.7.

8.7.2017 13:33Piilevän Musiikin Festivaali on vuodesta 2013 lähtien Joensuun kasvitieteellisellä puutarhalla Botanialla järjestetty musiikkitapahtuma. Tänä vuonna esiintyjät nousevat piiloistaan ja saapuvat piileskelemään tiistaina 11.7. klo 12 alkaen, jolloin kajautetaan ilmoille varta vasten Botanialle sävelletty kokonaisen minuutin pituinen Anu Laakkosen säveltämä Avajaisfanfaari.

 

Päivän ajan klo 19 saakka esiintyjiä saattaa löytyä niin sisältä trooppisten palmujen katveesta ja aavikolta kuin ulkoa pusikoistakin. Myös yleisö saa löytää ex-tempore sisältään piilevän muusikon. Joka vuosi on otettava selvää, mitä tekemistä kaikella on piin tai levän kanssa. Tällä kertaa ehkä tanssillisilla jatkoilla klo 19-21.

 

Tämänvuotiseen tapahtumaan mahtuu hyvin monipuolinen kattaus erilaisia musiikkityylejä folkista jazziin, taiderockista elektroniseen musiikkiin, punkista räppiin ja suomalaisesta surinasta kokeelliseen pörinään. Nähtäväksi ja kuultavaksi jää, osallistuuko Juuso-papukaija vihellystaiteilija Laikun showhun.

 

Nälkäiset voivat ostaa kahvilasta talon puutarhanhoitajien loihtimaa soppaa. Ulkopuutarhan voit ottaa haltuun omalla piknik-viltillä tai tuolilla ja osallistua vilttikirppikselle, jossa kuka tahansa voi kierrättää - vaihtaa tai myydä - turhia tavaroitaan. Tanssilliset jatkot Botanian puutarhassa klo 19-21 DJVillisorsan tahtiin.

 

Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton, sisätiloihin Botanian normaali pääsymaksu.

Kasvihuoneet auki koko päivän klo 10-21. Tervetuloa!

 

Lisätietoja:noora.vikman@gmail.com

050-4631103

https://www.facebook.com/events/1851163008471294/?fref=ts


Ennakkoon ilmoittautuneet esiintyjät

Aava (jazz-trio)
Akseli - yhden miehen akti (bluegrass/country/folk)
Da Hanski (trip hop/chillout/hanskibeat)
Enghi Murago (sisämusiikillinen, maanläheinen und-ergro-und)
Frans Suominen (trubaduuri)
Impotent Givärs (neopunk -artisti)
Improck - puskaradio (improvisaatioon pohjautuva esitys)
Jooseppi Punaparta ja akustinen huuliharppu
Laikku (vihellystaiteilija)
Luontokerho (kitaraton syntikkapunk -trio)
Lyyti (trubaduurin sisuksissa rämisevää runoelmapoppia)
Maru Allan (akustinen suomenkielinen folk-lauluntekijä)
Päivän sää (suomenkielistä surinaa)
Sindy Starley (rap-artisti)
Talvipalatsi (minimalistinen psykedelia folk -trio)
Tekramütisch (outoja lauluja arjesta ja juhlanpuutteesta)
TuomasKuona (punkhenkinen räyhärock-trubaduuri)
Vaskiduo Anu ja Anja (klassista puhaltimilla - ja Botania-fanfaari)
- ja määrätön määrä yllätyksiä!

Vuoden suuri kurpitsa 13.5.

9.5.2017 15:48


Suuren kurpitsan kylvö ja kasvatuksen aloitustapahtuma Joensuun kasvitieteellisellä puutarhalla Botanialla Floranpäivänä lauantaina 13.5.2017 klo 11-16.

Paikan päällä voit
* valita omat kurpitsasi lähes sadan kurpitsalajikkeen joukosta
* kylvää valitsemasi siemenet ja viedä mukanasi kasvamaan ja odottamaan syksyä (siemen+kylvöruukku/-astia+multa=1€)
*tutustua kurpitsanviljelyyn kurpitsologin opastuksella

Muuta oheisohjelmaa mm. Taidepyöräilyyn liittyvä näyttely
ja aistien puutarha sisä- ja ulkopuutarhassa.

Kasvihuoneisiin normaalit pääsymaksut. Lisätietoa tapahtuman Facebook-eventistä.

Uuden suomalaisuuden juhla Botanialla perjantaina 12.5.

9.5.2017 15:33Uudensuomalaisuuden juhla on Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry:njärjestämä monikulttuurista Suomea ja Pohjois-Karjalaa juhlistavatapahtuma suomalaisuuden päivänä 12.5. klo 12-18. Tapahtumapaikkana onKasvitieteellinen puutarha Botania Joensuussa, Heinäpurontie 70.

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Tapahtuman ohjelmaan ja aikatauluun voi tutustua tarkemmin tapahtuman Facebook-eventistä.

Test It! Kokeilevan maalauksen opiskelijaryhmän näyttely Botanialla 29.4.-­31.5.2017

9.5.2017 15:28


Taidepyöräilyn aikana lauantaina 13.5. ja sunnuntaina 14.5. paikalla näyttelyn esittelijä.

Joensuun seudun kansalaisopiston kuvataideopetuksen kokeilevan maalauksen kurssi opettajansa Laura Melkisen johdolla on lähestynyt maalaustaidetta nykytaiteen näkökulmasta ja kokeillen monipuolisesti erilaisia materiaaleja, tekniikoita ja työskentelytapoja. Lukuvuoden aikana ryhmä on kokeillut maaliaineen roiskuttelua, valuttelua ja pursottamista. Maalaamiseen on käytetty perinteisten pensseleiden lisäksi tiskiharjaa, luottokorttia, paistinlastaa tai haarukoita. Näyttelyssä voi tutustua myös maalauksiin ilman maaliainetta.

Opintovuoden aikana syntyneitä iloisen hämmentäviä ”maalauksen laboratorion” tuotoksia on sijoitettu Botanian näyttelytilaan, kahvioon, kasvihuoneisiin sekä ulkopuutarhaan yhteensä lähes 90!

Tule tutustumaan mielenkiintoiseen näyttelyyn! Kahvioon ja ulkopuutarhan näyttelyihin vapaa pääsy. Kasvihuoneisiin normaalit pääsymaksut

Näyttelyn kokeilevat taiteilijat: Helena Haakana, Raimo Happonen, Ritva Haukka, Satu Kakkonen, Sarita Keski-Saari, Aada Kettunen, Jaana Kettunen, Kari Keuru, Juhani Kuikka, Elena Kuittinen, Tiina Lempiäinen, Piia Silventoinen-Litja, Tuulikki Toropainen, Pia Turunen, Riikka Vauhkonen (Joensuun seudun kansalaisopiston kokeilevan maalauksen kurssin opiskelijat, opettaja Laura Melkinen).

Kuvassa opiskelijaryhmän yhteisteos, joka löytyy Botanian ulkopuutarhasta.

Peppi Pitkätossun nimipäivät 1.4.2017 Botanialla

30.3.2017 19:00


Tervetuloa juhlimaan Peppi Pitkätossun nimipäiviä sadunomaisiin naamiaisiin, joissa voit pukeutua Pepiksi tai muuksi rakkaaksi satuhahmoksi. Paras puku palkitaan yllätyselämyksellä.

Lastentapahtuma Joensuun Botanian perhospuutarhan kahviossa ja kasvihuoneissa lauantaina 1.4. klo 14 -16. Ohjelmassa musiikkia ja leikittämistä (Nurmivihvilä), nukketeatteria ja hassuttelua. Tutustu tapahtuman ohjelmaan tarkemmin tästä.

Botanian pääsiäinen

9.4.2017 12:56

Botania on auki pääsiäisen aikaan kaikkina päivinä. Lauantaina 15.4.jahdataan kasvihuoneissa tuttuun tapaan tipuja. Tapahtumaan voiosallistua klo 11-16 välisenä aikana. Luvassa pienet palkinnot! Oikeinlämpimästitervetuloa!

Breath - liikettä ja livemusiikkia Botanialla 12.4.

30.3.2017 2:04BREATH on teos, joka tutkii liikkeen ja livemusiikin kautta yhteyttämmeluontoon. Teoksen takana on viisi ISLO:n Tanssin ja somatiikanopiskelijaa ja kaksi muusikkoa. Esityksen kesto on n. tunti, jonkajälkeen jatkamme livebändin kanssa iltaa ja mukaan tanssimaan ovattervetulleita kaikki. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumasta tästä.

******

BREATHis a dance piece where we explore nature through movement and livemusic. Behindthe performance is five ISLO Dance and somatic students and twomusicians. After the performance (1h) we'll continue with live band andeveryone are welcome to join dance. Warmly welcome!

More information here.

Kaamostanssiaisiin lauantaina 3.12. klo 16-22!

17.11.2016 11:04

Kunnioitamme alkanutta pimeää vuodenaikaa vähäisillä valoilla, sumuisilla saundeilla ja liehuvilla liikkeillä.

Ilta tarjoaa aimo annoksen atmosfääriä ja ambienttia. Jokainen utelias on tervetullut lisäämään oman äänensä ja liikkeensä lehvästöjen vehreyteen tai vain sulautumaan tunnelmaan.

OHJELMASSA

klo 16.00 Perhosäänten avaus (Jaap Klevering & co)

klo 16.30 alkaen perhostarinoita - kuunneltavissa ja kerrottavissa

klo 17.00 Äänimaisemaimpro-orkesteri puhkeaa kukkaan hämärässä. Talo tarjoaa soittimia käyttöön, omia voi keksiä itse & tuoda mukanaan. Tervetuloa mukaan kuulemaan tai osallistumaan!

TANSSI ALKAA TROPIIKISSA

klo 17.30 Opastusta perhostanssiin. Ota oma huntu tai suuri, kevyt huivi mukaan! (tanssinopettaja Keadar Bongkot Kangaspunta)
klo 18.30 DJ Vähä, paikallis-trooppisesti niukistelevaa ambienssia (Botanian ylipuutarhuri Ykä)

klo 19.30 Didjeridooisti Samuli R & beat https://soundcloud.com/lorvikatarri/marraskuu-silmukka

klo 20.30 Kaamostanssit kohenevat Da Hanskin tahtiin www.soundcloud.com/han-ski

Klo 22 Nukkumatti sulkee ovet

LISÄKSI

*Kollektiivisen äänimaisemaimpro-orkesterin toinen tuleminen klo 20.30-21.30 välillä - tilanteen mukaan
*Perhostarinoita voi kuunneltavissa ja kerrottavissa lisää, lisää ja lisää…
*Hiljaisuus-lounge käytettävissä huilaukseen ja perhosmeditaatioon. Oman patjan voi tuoda mukanaan - tai ryhtyä esihuilaajaksi. Oma huilu mukaan!

*Perhosennusteita 

*Tee yms.maistiaisia

*Asusteet teeman mukaan!


Tapahtuman FB-osoite:
https://www.facebook.com/events/315380315502506/
”Perhonen puhui, kuiskasi, kertoi…”

5.10.2016 13:04

Kuiskasiko Botanian perhonen ohi liitäessään jotain?
Millainen oli perhosen ääni? Mitä perhonen sinulle kertoi?

Ota haaste vastaan ja anna äänesi perhoselle!

Kuulitko vienon kuiskauksen, ilosanoman tulevasta, kertomuksen siitä, millaista on asua Botanialla tai ehkä ohjeen, miten sinun tulisi joku asia ratkaista. Pyysikö perhonen sinua pysähtymään omien ajatustesi äärelle vai oliko perhosella jokin tomera mielipide maailmanmenosta? Oletko aiemmin kuullut perhosten puhuvan? Missä kuulemasi perhonen lensi? Meitä kiinnostaa myös, mahtoiko perhosilla olla jotain sanottavaa ympäröivästä äänimaailmasta, jossa niiden siipien hiljaiset iskut silloin tällöin kuuluvat?

Voit kirjoittaa tunnelmasi ja kuvauksesi meille - lyhyesti tai pitkästi. Kirjoituksia voi jättää paperilla Botanian kahvilaan tai lähettää kirjoituksen sähköpostilla osoitteeseen botanianystava(at)gmail.com ilman aikarajaa.

Kirjoittajien kesken arvotaan joulukuussa Botanian kausikortteja. Kirjoituksia tai niiden osia käyttämme aihioina perhostarinoihin. Marraskuukun 2016 loppuun mennessä lähetettyjä tekstejä muokataan myös pienoisäänikuunnelmiksi, joihin upotetaan kuultavien perhosten, maya taivaansiipien, pöllökkäiden, ritariperhosten tai miksei heidän toukkiensa ja koteloidensakin mielipiteitä tai tarinoita elämästään Botanian puutarhoissa - tai jossain ihan muualla.

Mikä sinulle puhuvan perhosen nimi oli? Voit keksiä sen myös itse. Jos haluat oman nimesi tai nimimerkkisi näkyviin tulevaan yhteistaideteokseen, mainitsethan siitä kirjoituksesi lopuksi. Tervetuloa tekemään kanssamme perhosten siipien havinan inspiroimaa yhteistaideteosta!

Terveisin perhostarinatiimi
Lisätietoja: Noora Vikman, 050-4631103, botanianystava(at)gmail.com

JUUSO-HIIHTO SU 5.3.

3.3.2017 13:30Pyhäselän hiihdon osana järjestettävän Juuso-hiihdon voit aloittaa joko Jokiasemalta tai Botanialta. Botanialta voit lunastaa hiihtopassin, johon Juusolta voi hakea leiman. Leimattua passia vastaan saa Jokiasemalta lämmintä mehua.

TALVILOMAN TARJOUS

8.2.2017 18:38


VIIKKO 10:entä jos talvilomasi näyttäisikin tältä? Talviloman jokaisena arkipäivänäilmainen opastus kasvihuoneisiin klo 12.00.

Opastuslähtee Botanian aulasta ma-pe (6.-10.3.) klo 12.00 ja mukaan mahtuu 15pääsylipun lunastanutta henkilöä. Kierroksella syvennytään tarkemmin viidenkasvihuoneen kasvistoon ja eläinkunnan edustajiin sekä Botanian toimintaan.Opastettu kierros kestää n. puoli tuntia, jonka jälkeen tutustumista voi jatkaaomatoimisesti. Kierros järjestetään vain, mikäli lähtijöitä on vähintään viisi.

Heikki Simola: Matemaattisia muotoja

14.1.2017 12:34Heikki Simolan näyttely on esillä tammikuun ajanBotanian kahviossa. Tule tutustumaan Hiudutettuun sferikoniin,Vitruviuksen naiseen, Tetraedrikuplaan, Rombiseen triakontaedriin jamoniin muihin mielenkiintoisiin muotoihin!

Botania kukkii talvellakin! - tällä hetkellä kukkivia kasveja

24.11.2016 13:23Botaniassa 24.11. kukassa olevia kasveja:

Isosoihtuköynnös Aeschynanthusspeciosus

Verenpisara Fuchsia

Pikkugalanga

Pelargonia

Isokissanhäntä Acalypha hispida

Medinilla Medinilla javanensis

Ceyloninkaneli Cinnamonzeylanicum

Syyskatleija CattleyBowringiana-hybr.

Enkelikämmekkä Aerangis confusa

Tähtikukka Ixora coccinea

Kiinanruusu HibiscusRosa-Sinensis

Andrenflamingokukka Anthurium Andreanum

Amppelikissanhäntä Acalyphareptans

Pikkusoihtuköynnös AeschynanthusRadicans

Kruunukoruananas Neoregeliacarolinae

Kaljuihmeköynnös Bougainvilleaglabra

Hiuskorallikaktus Rhipsalisbaccifera

Kamelia Camellia japonica

Atsaleat Rhododendron sp.

Vaahtera-aulio Abutilon xhybridum

Helmimarja Callicarpa americana

Viisikki Pentas lanceolata(Forssk.) Deflers

Helokolibrikukka Strelitziareginae

Terttupassioni Passifloraracemosa

(Tarha)Tulikruunu Lantana camara

Ihmeköynnös Bougainvillea glabra

Pikkusoilikki Streptocaprussaxorum

Piikkikruunu Euphorbia milii

Raatokukka Stapelia villetiae

”Jalopunasarja” (”Jalokliivia”) Clivianobilis


YSTÄVÄNPÄIVÄVIIKON KAMPANJA 13.2.-19.2.!

12.2.2017 15:33Tervetuloa nauttimaan ystävän tai rakkaan kanssa yhteisestä pikalomasta tropiikkiin! Viikolla pääsee fiilistelemään koteloista putkahtelevia perhosia, kuuntelemaan mahtavia perhostarinoita sekä osallistumaan kausikortinarvontaan!

Joonas & Miia Hartikainen: Luonnon ulottuvuudet

8.2.2017 13:21Taitavan sisaruskaksikon Joonas ja Miia Hartikaisen taidenäyttely on esillä Botanialla helmikuun ajan. Näyttelyyn vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan!

Lasse ja Ilmari muuttavat pois Botaniasta

22.7.2016 9:37
Vuodesta 2011 Botaniassa asustaneet amatsonipapukaijat Lasse ja Ilmari palaavat heinäkuun lopussa takaisin omistajalleen.

Apteekkarin perhoset -näyttely Botanialla JATKUU ELOKUULLE!

7.3.2016 14:44


Katso näyttelystä julkaistut artikkelit
Heilissä: http://www.heili.fi/uutiset/item/1785-perhosilla-muunkin-suomen-tietoisuuteen
Karjalaisessa: http://karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/100398-apteekkari-veijo-mannelinin-perhosista-koottu-nayttely-avataan-botanialla

Klikkaa Botania-info


Talvikaudella (1.9.-31.3.)
ma-ti 10-16, ke 10-18, to-pe 10-16
la-su 11-16 

Kesäaikana (1.4.-31.8.)
ma-ti 10-17, ke 10-18, to-pe 10-17
la-su 11-16

Botania on suljettu huoltopäivän vuoksi aina kuun viimeisenä perjantaina.

Heinäpurontie 70, 80110 Joensuu
050 5629 482, toimisto(at)botania.fi

>> aukioloajat, pääsymaksut, sijainti
     
http://vk.com/botania

Ota yhteyttä

Roskapostin välttämiseksi testataan, että viestin lähettäjänä on ihminen.
Kirjoita yhteenlaskun summa: 2+7=